Μιχάλης Πράνταλος: Ένας πρωταθλητής που συνδυάζει ποδόσφαιρο και σπουδές

2022-07-14 13:19

Μιχάλης Πράνταλος: Ένας πρωταθλητής που συνδυάζει ποδόσφαιρο και σπουδές

Ο Μιχάλης Πρανταλος γεννήθηκε το 2003, βλέπει τον κόσμο από το 1.90, αγωνίζεται ως τερματοφύλακας και αναδείχθηκε πρωταθλητής με την Προοδευτική, που μετά από χρόνια ξανανέβηκε στη Superleague 2.

Στα δύο χρόνια που ο Μιχάλης βρέθηκε στην Προοδευτική, συνδύασε ποδόσφαιρο και σπουδές, δεδομένου ότι από πέρυσι μέσω  των Πανελληνίων Εξετάσεων, κατάφερε να περάσει στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Ο 19χρονος που με πολλή δουλειά και με σωστό προγραμματισμό καταφέρνει να συνδυάζει εξαιρετικά πανεπιστήμιο και ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο, σε κάθε μεταγραφική περίοδο, γίνεται μήλον της Έριδος, ωστόσο η πίστη του για την Προοδευτική είναι μεγάλη και αυτό τον δικαιώνει μιας και πρόκειται για μία από τις πιο ιστορικές ομάδες, που έχει ξαναβρεί το δρόμο των επιτυχιών.

 Διαβάστε τι μας δήλωσε ο ταλαντούχος γκολκίπερ:

Πότε και πως πήγες στην Προοδευτική;

Στην Προοδευτική πήγα το καλοκαίρι του 2020 και σε συνεργασία με τον ποδοσφαιρικό μου μέντορα κ. Σπύρο Μαραθωνίτη, αποφασίσαμε πως ήταν η καλύτερη απόφαση εκείνη την στιγμή.

Στο δίλημμα ποδόσφαιρο ή σπουδές εσύ τι απαντάς;

Εμένα μια από τις αρχές μου στην ζωή είναι να υπάρχει ισορροπία σε ότι και να κανω. Οπότε δεν είναι θέμα διλήμματος για εμένα, προσπαθώ να είμαι καλός στον μέγιστο βαθμό και στα δυο.

Πόσο εύκολο είναι να τα συνδυάσεις και τα δύο;

Ειδικά στην αρχή δεν είναι  εύκολο να είσαι συνεπής και στην σχολή και να έχεις την μέγιστη απόδοση στο ποδόσφαιρο, αλλά χρόνο με τον χρόνο τα εξισορροπείς.

Τον Ιανουάριο είχες δύο πολύ καλές προτάσεις από το εξωτερικό, πώς και αποφάσισες να παραμείνεις στην Προοδευτική;

Τα έβαλα κάτω και συζήτησα με τους δικούς μου ανθρώπους και αποφάσισα να μείνω, με γνώμονα την πολύ καλή ομάδα που είχαμε χτίσει και πίστευα ακράδαντα ότι  θα καταφέρουμε να πάρουμε την άνοδο.

Η Προοδευτική μετά από χρόνια κατάφερε και ανέβηκε στη Superleague 2. Πώς είδες όλη την χρονιά;

Ήταν η πρώτη μου χρονιά σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και μπορώ να πω πως ήταν δύσκολη και απαιτητική για όλα τα παιδιά  από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο στην ομάδα. Πιστεύω πως η προοδευτική ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ εκεί που ανήκει με βάση την ιστορία της.

Αγωνίζεσαι στην πιο δύσκολη θέση στο ποδόσφαιρο αυτή του τερματοφύλακα. Πόσο υπομονή χρειάζεται αυτή η θέση;

Νομίζω οι περισσότεροι γνώστες  του ποδοσφαίρου συμφωνούν με το ότι είναι η πιο δύσκολη θέση στο ποδόσφαιρο και η υπομονή που χρειάζεται είναι τεράστια για να καθιερωθείς σε οποιαδήποτε ομάδα, ειδικά όταν είσαι νεαρός τερματοφύλακας. Θα πρέπει να αποδείξεις σε όλους ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις στην μεγάλη πίεση που έχει αυτή η θέση.

Ποιες είναι οι σκέψεις σου για τη νέα χρονιά

Ιδανικά θα ήθελα κάθε χρονιά που έρχεται να είναι καλύτερη από την προηγούμενη και να βελτιώνομαι προσωπικά σε όλα τα επίπεδα και σαν ποδοσφαιριστής αλλά και σαν Μιχάλης ξεχωριστά.