"MANAGER ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ" ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Πολλές φορές ακούμε για τους manager ποδοσφαίρου, αλλά οι περισσότεροι δεν ξέρουν τι σημαίνει και πού χρειάζονται.  Σ' αυτό το άρθρο θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω τι ακριβώς είναι ο manager ποδοσφαίρου.  Καταρχήν μέχρι και τον Μάιοτου 2014 οι manager ήταν αδειοδοτημένοι από την FIFA που σημαίνει ότι είχαν συγκεκριμένα στοιχεία που ζητούσε κάθε ομοσπονδία και μετά από εξετάσεις έπαιρναν άδεια να εκπροσωπούνε παίχτες. Από τον Μάιο του 2014 το επάγγελμα του manager άνοιξε ουσιαστικά,οπότε δεν υπάρχει πλέον ειδική άδεια manager Με την μορφή που την ξέραμε μέχρι το 2014 για να μην παρεξηγηθούμεΓιατί και σήμερα το 2021 επίσημος ατζέντης είναι κάποιος που είναι δηλωμένος ως ατζέντης σε μία Ομοσπονδία και έχει εταιρεία η ανήκει σε εταιρεία με επίσημο ΑΦΜ αυτός έχει δικαίωμα να υπογράψει ως ατζέντης και είναι αναγνωρισμένος σε ένα συμβόλαιο. 

Βέβαια ο καλός manager δεν ήταν και ποτέ αυτός που ήταν γραμμένος στην οποιαδήποτε ομοσπονδία, αλλά αυτός που είχε τις γνώσεις και την εμπειρία και φυσικά τις κατάλληλες γνωριμίες και επαφές για να προτείνει κάποιον παίχτη σε μια ομάδα Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ κάποιος μπορεί να βάφτιση τον εαυτό του ατζέντη  και το πρωί να δουλεύει π.χ  delivery και τον ελεύθερό του χρόνο να κάνει τον ατζέντη  αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν τον κάνει  ατζέντη ποδοσφαιριστών  η εποχή που ζούμε μας δίνει τη δυνατότητα να ψάξουμε πολύ πιο εύκολα κάποιον ακόμα και το πώς βιοπορίζεται  Οπότε σίγουρα είναι θέμα επιλογής.

Με το άνοιγμα του επαγγέλματος του manager ποδοσφαίρου στο χώρο μπήκαν και εταιρίες πλέον που αποχτούν δικαιώματα παιχτών,ενώ μέχρι πρώτινος απαγορευόταν επίσημα κάτι τέτοιο.

Ο ρόλος του manager λοιπόν,είναι να γίνει ο ποδοσφαιρικός πατέρας του αθλητή, όπου με τις γνώσεις του, θα μπορέσει να τον καθοδηγήσει και να τον συμβουλέψει Και να δημιουργήσει σκαλοπάτια που θα βοηθήσουν έναν ποδοσφαιριστή να χτίσει την καριέρα του  ένας ατζέντης θέλει ο παίκτης του να πηγαίνει καλά και να έχει ανοδική πορεία γιατί αυτό  αποφέρει κέρδος και στους δύο Και βέβαια ταυτόχρονα είναι κερδισμένοι και η ομάδα που παρέχει τις υπηρεσίες του ο ποδοσφαιριστής,

Συνήθως επικρατεί το ότι βρίσκω manager για να με πάει σε ομάδα αυτό είναι εντελώς λάθος αντίληψη, απλά ο manager κάνει και αυτό  ομως δεν σταματάει εκεί. 

Ο manager δημιουργεί το ποδοσφαιρικό profil του αθλητή και όταν ακόμη τον πάει σε μια ομάδα, είναι αυτός που έχει άμεση επαφή με την ομάδα, καθώς και με τον παίκτη έτσι ώστε να λύνει τα όποια προβλήματα μπορεί να προκύψουν είτε αυτά είναι οικονομικά είτε  αθλητικά Ένας καλός manager που έχει μια καλή συνεργασία με τον αθλητή που συνεργάζεται θα πρέπει να φροντίζει ώστε ο αθλητής του να αισθάνεται καλά στην ομάδα που αγωνίζεται η συνεργασία λοιπόν με τον ατζέντη δεν σταματάει απλά σε μία μεταγραφή αλλά είναι συνεχή Και όλο το χρόνο Ένα καλό γραφείο έχει και άλλους συνεργάτες που μπορούν να βοηθήσουν έναν ποδοσφαιριστή γυμναστές προπονητές διατροφολόγοι γιατροί ψυχολόγοι δικηγόροι.

Ο μάνατζερ ενός ποδοσφαιριστή δεν είναι αναγκαίο κακό όπως λέγεται από ορισμένους  είναι βασικό συστατικό για την επιτυχία και την καριέρα ενός ποδοσφαιριστή Και παίζει σημαντικό ρόλο όπως σημαντικό ρόλο παίζουν και άλλοι άνθρωποι πού κρύβονται πίσω από έναν ποδοσφαιριστή που παρέχουν και αυτοι στοιχεία   για να μπορέσει ο ποδοσφαιριστής να αναπτυχθεί ( προπονητές γυμναστές διατροφολόγοι)  είναι μερικοί από αυτούς.

 

Πώς βρίσκουμε manager είναι η επόμενη ερώτηση που μου κάνουν συνήθως. 

Πολλοί πιστεύουν ότι γυρίζουμε όλα τα γήπεδα σε όλη την επικράτεια.

 Και αυτή η αντίληψη είναι λάθος  βλέπουμε γενικά όλοι οι managers αρκετά παιχνίδια, συνήθως όμως αυτά που είναι οι παίκτες μας. 

Βέβαια το κάθε γραφείο έχει συνεργάτες που δίνουν και συλλέγουν πληροφορίες, καθώς επίσης και προπονητές που πιθανόν έχουν καλές σχέσεις οπως και Βέβαια υπάρχουν και ειδικές πλατφόρμες επαγγελματικές που βοηθούν έναν ατζέντη να δει και να αξιολογήσει παίκτες.

Επίσης μπορεί κάποιος ποδοσφαιριστής να έρθει σε επαφή με κάποιον manager με το να επικοινωνήσει ο ίδιος με κάποιο γραφείο και από κει και πέρα ο τρόπος που μπορούν να συνεργαστούν ποικίλει  το κάθε γραφείο δουλεύει διαφορετικά και βέβαια εξαρτάται αν μιλάμε για ερασιτέχνη νεαρό αθλητή ή επαγγελματία γιατί τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. 

Στο Ποδόσφαιρο οι περοσσότεροι αν όχι όλοι οι αθλητες που θέλουν να πιάσουν υψηλούς στόχους, συνεργάζονται με κάποιο γραφείο manager,καθώς κανένας αθλητής δεν κάνει καν δοκιμαστικό σε υψηλές ομάδες ακόμα και αν πρόκειται για ακαδημία αν δεν τον έχει προτείνει κάποιο γραφείο manager ή δεν έχει γίνει scouting από την ομάδα.

Με λίγα και απλά λόγια δεν υπάρχει πολύ καλός ποδοσφαιριστής που δεν εκπροσωπείται από κάποιον ατζέντη  σε όλον τον πλανήτη .

Υπάρχει βέβαια και το εντελώς άστοχο από ορισμένους ποδοσφαιριστές επαγγελματίες που πιστεύουν ότι αν μιλήσουν με περισσότερους ατζέντηδες τότε έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρούνε μία καλή πρόταση μία παντελώς λάθος τακτική  από όλες τις απόψεις  ένα επίσημο γραφείο agent πάντα συνεργάζεται με κάποια άλλα γραφεία και όπου  κριθεί αυτό  ότι μπορεί να βοηθήσει γιατί κάποιο γραφείο μπορεί να έχει πολύ καλύτερες διασυνδέσεις σε μία χώρα ή κάποιες ομάδες  τότε συνεργάζονται επίσημα και γραπτώς μέσω  συμβολαίων  για την προώθηση ενός παίκτη. 

Το γιατί εμπιστεύεται μία ομάδα έναν ατζέντη  που προτείνει έναν παίκτη νομίζω ότι είναι αυτονόητο Και έχει να κάνει με τρία βασικά χαρακτηριστικά ο ατζέντης είναι δοκιμασμένος είναι γνώστης  και άμεσος συνεργάτης της ομάδας. 

 Τέλος ο τρόπος που πληρώνεται ένας manager και αυτός ποικίλει. Το συνηθισμένο είναι με το 10% του συμβολαίου του αθλητή, εάν έχει συμβόλαιο και βέβαια και το ποσοστό ποικίλει γιατί έχει να κάνει και με το ποσό που υπογράφει ένας παίχτης. Για τους ερασιτέχνες νεαρούς αθλητές το οικονομικό κομμάτι εξαρτάται από τη συμφωνία που θα υπογράψει με τον εκάστοτε manager και για τις παροχές που παίρνει ένας παίκτης διότι ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής δεν εξασφαλίζει χρήματα  μέσω συμβολαίου  οπότε τις περισσότερες φορές θα πρέπει να  πληρώσει υπηρεσίες.

 Στο εξωτερικό για παράδειγμα για να συναντήσεις κάποιο manager,πιθανόν να σου χρεώσει και το ραντεβού που θα κάνεις για τον χρόνο που θα αφιερώσει για σένα, εάν δεν σε έχει πλησιάσει πρώτα αυτός. Ο ρόλος του manager λοιπόν είναι σημαντικός για έναν ποδοσφαιριστή που θέλει να πιάσει υψηλούς στόχους καθώς του οργανώνει την ποδοσφαιρική του καριέρα. Αυτά που ακούτε πολύ συχνά ότι στην Αγγλία,Γερμανία,Ολλανδία,Ισπανία παίζουν μπάλα οι manager,ισχύει. 

Πολλές ομάδες έχουν συγκεκριμένους manager και γραφεία που εμπιστεύονται. 

Και στην Ελλάδα πλέον έχουν αρχίσει να γίνονται βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση.  Kαμία μεγάλη ομάδα δεν δημιουργείται μόνη της και αυτό είναι γνωστό πλέον σε όλο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο οι καλές επαφές και συνεργασίες που μπορεί να έχει ένας επαγγελματικός ποδοσφαιρικός σύλλογος με γραφεία manager  αποτελούν την εγγύηση της επιτυχίας του πλάνου μιας ομάδας  γιατί ένα γραφείο μάνατζερ δεν πουλάει μόνο ποδοσφαιριστές σε μία ομάδα  οι υπηρεσίες που μπορεί να παρέχει έχουν ένα πολύ μεγαλύτερο εύρος και ένα από αυτά που μπορεί να κάνει είναι να βοηθήσει έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο να πουλήσει έναν ποδοσφαιριστή  φέρνοντας έσοδα στον σύλλογο που συνεργάζεται .

SOCCERPROMO MANAGEMENT

ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΤΗΣ

 

 

Είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και θέλεις να συνεργαστείς με την soccerpromo management ?

Soccerpromo management αναλαμβάνει την εκπροσώπηση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών με συμβόλαιο δύο χρόνων σύμφωνα με τους νομούς της FIFA που διέπουν τις επίσημες συνεργασίες ποδοσφαιριστών με ατζέντηδες.

 

Παροχές που έχουν οι ποδοσφαιριστές που εκπροσωπούνται από την soccerpromo

 

Νόμιμη εκπροσώπηση αδειοδοτημένου  εκπροσώπου από την Fifa.

Νομική κάλυψη σε όλο τον κόσμο από ομάδα νομικών συμβούλων εξειδικευμένο στην αθλητική νομοθεσία.

Προώθηση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Συμβουλευτική μέριμνα για όλα τα θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο επαγγελματία ποδοσφαιριστή από εξειδικευμένους συνεργάτες.

Δημιουργία αθλητικού προφίλ με συμβουλευτική κατεύθυνση στα social media

προώθηση και προβολή στα μ.μ.ε. 

Συμβουλευτική μέριμνα και επιπλέον παροχές  ατομικής βελτίωσης διατροφής αθλητή

Ψυχολογική στήριξης Κατευθυντήριες γραμμές καριέρας .

Άμεση πρόσβαση σε ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών που αποτελείται  από ατζέντηδες προπονητές γυμναστές φυσικής κατάστασης  αθλίατρους  φυσιοθεραπευτές ψυχολόγους  δημοσιογράφους  σύμβουλους   καριέρας  νομικούς συμβούλους . 

 

 

 

ΥΨΗΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής & υποστήριξης 

Η soccerpromo management  εκπροσωπώντας ποδοσφαιριστές σε όλο τον κόσμο παρέχει τη δυνατότητα σε προπονητές τεχνικούς διευθυντές και προέδρους ομάδων να μπορέσουν να δουν Την λίστα με τους παίκτες που εκπροσωπούμε καθώς και όλα τα στοιχεία τους για να μπορέσετε να έχετε πρόσβαση στη λίστα με τους παίκτες θα πρέπει να κάνετε μία εγγραφή στο site μας και ένας εκπρόσωπος μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για να τακτοποιήσουμε την ιδιότητά σας
Soccerpromo management representing football players from all over the world offers to coaches and technical directors, the possibility to be able to see the list of the players we represent. To be able to view the list of our players, you must sign up to our website and one of our representatives will contact you as soon as possible to give you access to our VIP content

                                                                 

PLAYERS BY SOCCERPROMO MANAGEMENT

Best possible Contract

Our main goal is to ensure the best possible contract and the best possible working conditions for all the players we represent in conjunction with a personalized support for each athlete.

Specialized Training

Professional training plans to create the appropriate infrastructure for the athlete to achieve his goals. Impeccably trained  instructors are at their disposal to tell them exactly what their body needs to increase their performance

Global Support

• Lawyer Support
• Accounting Support
• Insurance Support
• Financial & Investment Support

Soccer promo through the excellent organization and its versatile ability to provide high-level athlete services for the emergence of better and always based on the maximum utilization. Organizes the athlete in all areas, always supporting him and safeguard his interests. The services provided are advisory and are always made with the consent of the cooperating athlete. The data must have an athlete to work with Soccer promo are:

     sports skills
     character - Psychology
     passion for distinction
     hard work
     possibility of transcription at a higher level
     medical history

How we work soccerpromo maanagement

These are the terms and conditions soccerpromo

players

Players who wish to be represented and promoted by soccerpromo management must be able to sign an exclusive representation contract with the agency at least for 6 months .

The agency will hold a fee of 10% of the gross annual salary of the player  in case of a successful transfer with the assistance of soccerpromo management.

Players must be active with their teams during the last football season and must be able to provide videos of full recent games.

Agents

Agents who wish to co-operate with soccerpromo management must be FIFA registered or may hold an attorney at law licence. Recommendations of players will be only accepted of the agents prove that they hold a valid representation contract with their clients. Eventual commission will be shared between the agencies at a 50%-50% share.

e mail     soccerpromonet@yahoo.gr

 

Είναι δυνατόν σε μια προπονητική μονάδα;;;
 
200 σουτ σε 2min;
200 εσωτερικές πάσες σε 2min;
200 εξωτερικές πάσες σε 2min;
200 κοντρόλ σε 2min;
200 κεφαλιές σε 2min;
 
ΜΕ ΤΟ MPOUTFOOT TRAINING SYSTEM FOR SOCCER EINAI!!
 
Επιδιώκετε η ακαδημία σας να είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα κερδοφόρα και με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας στην δημιουργία έτοιμων ποδοσφαιριστών που θα ξεχωρίζουν για την τεχνική και το ταλέντο τους;
 
Στόχος σας είναι η δημιουργία ομάδας ευρωπαικών προδιαγραφών με τέλεια τεχνική κατάρτιση, αστείρευτη φυσική αντοχή και δύναμη, ανθεκτική σε τραυματισμούς;
 
Αναζητάτε σε ατομικό επίπεδο (personal football train
Address: FIFA-Strasse 20, Zurich, Switzerland
original licensed for fifa
 
official partner

University of Thessaly

 
official partner
Professional sports CV and resume writing service for football players, football coaches and sports professionals Επαγγελματικά βιογραφικά ιδανικά για ποδοσφαιριστές, προπονητές ποδοσφαίρου και επαγγελματίες από όλα τα σπορ

 

Soccer Promo deals with football management from academies to professional athletes. Provides promotion / athlete representation, organizing events of football interest, CAMP / Tournaments, seminars and pilot trainers.

Always looking for good partners (companies or agencies) involved in football, athletes, coaches and teams to create together a large group of associates for success.
If you think we can work together please contact us. SOCCERPROMONET@YAHOO.GR
Wenn Sie an einer Kontaktaufnahme mit uns interessiert sind, senden Sie uns bitte eine E-Mail soccerpromonet@yahoo.gr mit Ihrem vollständigen Namen, Titel und Telefon an die folgende Adresse. In Kürze wird sich ein Partner mit Ihnen in Verbindung setzen
 

Επαφή

SOCCERPROMO L.T.D INTERNATIONAL COMPANY GREECE - NETHERLANDS - GERMANY -BULGARIA - CYPRUS- ALBANIA - KOSOVO
VAT 203720553
Germany
VAT 15108387623
Τηλέφωνο για αυτούς που καλούν μόνο από Ελλάδα
από σταθερά & κινητά
875 876 83 58
Χρέωση 0,75€/1’(συμπ. ΦΠΑ)
MEDIATEL γραμμή παραπόνων 214-2148020
soccerpromonet@yahoo.gr
To Top