Μαραθωνίτης: Το ελληνικό ταλέντο της Ολλανδίας

2016-10-19 09:19

Μαραθωνίτης: Το ελληνικό ταλέντο της Ολλανδίας

Μαραθωνίτης: Το ελληνικό ταλέντο της Ολλανδίας
 

Ένας μικρός, μόλις 17.5 χρονών έρχεται να μας θυμίσει ότι έχουμε και καλούς σεντερ φορ Έλληνες. Ο λόγος για τον Χρήστο Μαραθωνίτη, ο οποίος βγάζει "μάτια" στην β' κατηγορία της Ολλανδίας.

Ο Χρήστος Μαραθωνίτης γεννημένος το 1998 έχει σπάσει τα κοντέρ στην Ολλανδία αγωνιζόμενος της Dordrecht K19 έχει καταφέρει να σκοράρει στα 5 επίσημα παιχνίδια πρωταθλήματος 8 γκολ και ταυτόχρονα έχει μοιράσει 5 ασίστ. Η ομάδα του φιγουράρει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας στο ενεργητικό της 20 γκολ σε 5 αγώνες που οι αριθμοί λένε ότι το 65% των γκολ έχουν περάσει από τα πόδια του. Η περίπτωσή του μόνο απαρατήρητη δεν έχει περάσει αφού το όνομά του έχει απασχολήσει και απασχολεί πολλές ευρωπαϊκές ομάδες ήδη από το καλοκαίρι.

unnamed

 

Η Ολλανδική Φέγενορντ και η Αγγλική QPR βρέθηκαν πολύ κοντά στην απόκτησή του. Σε πρόσφατο δε παιχνίδι του παρευρέθηκε scouter από μεγάλη πορτογαλική ομάδα δείχνοντας ενθουσιασμός για τα προσόντα και τις δυνατότητες του ψηλόσωμου center for. Ζητήσαμε από τον Χρήστο Μαραθωνίτη να μας κάνει κάποιες δηλώσεις:

Πως είναι να είσαι πρώτος σκόρερ σε μια ξένη χώρα ?
Είναι πραγματικά ένα όμορφο συναίσθημα και σίγουρα αυτό μου δίνει αυτοπεποίθηση

Το ότι ενδιαφέρονται τόσα ευρωπαΪκά club για σένα σε αγχώνει ?
Όχι, γιατί εδώ στην Ολλανδία συνηθίζεται να έρχονται scouter από όλη την Ευρώπη και να παρακολουθούν παιχνίδια ειδικά όταν αγωνίζεσαι σε υψηλό επίπεδο. Το μόνο που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι η ομάδα μου να πηγαίνει καλά και θέλουμε πάρα πολύ να πάρουμε το πρωτάθλημα στον όμιλό μας. Αν τύχει τώρα να βγω και πρώτος σκόρερ καλό θα είναι

Για το μέλλον σου τι σκέφτεσαι ?
Βασικά θέλω να είμαι υγιής χωρίς τραυματισμούς. Νιώθω υπέροχα εδώ στην Dordrecht και θέλω πάντα να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Κάθε χρόνο βλέπουμε πως προχωράμε. Σημασία έχει πως είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στην Dordrecht.

 ΠΗΓΗ www.sportotal.gr