Έπαιξαν 102 ώρες μπάλα και μπήκαν... 1635 γκολ!

2015-06-06 08:50

Τριάντα έξι παίκτες, μέλη φιλανθρωπικής οργάνωσης του Σαουθάμπτον, έπαιξαν μπάλα στο "Σεντ Μέρις" για 102 ώρες (!) και ο αγώνας έληξε με σκορ 910-725. Όχι, δεν διαβάσατε λάθος το σκορ (φωτογραφίες).

σκοπός τους ήταν φιλανθρωπικός και ο στόχος τους να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ διάρκειας ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Έτσι, λοιπόν, μπήκαν στο χορτάρι του "Σεντ Μέρις" το απόγευμα της Κυριακής και αποχώρησαν αργά το βράδυ της Πέμπτης (!). Όχι, δεν υπήρξε διακοπή στο ενδιάμεσο, μην μπερδεύεστε...

ADVERTISEMENT

Μέλη φιλανθρωπικής οργάνωσης του Σαουθάμπτον (ονόματι Testlands Support Project), έπαιξαν μπάλα για 102 ώρες, σπάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ, που ήταν μια ώρα λιγότερη. Χωρίστηκαν σε δυο ομάδες των 18 ("κόκκινοι" και "λευκοί") και για όσες ώρες έπαιξαν, πέτυχαν συνολικά 1635 γκολ!

 

Οι κόκκινοι επικράτησαν με 910-725. Σχόλια τύπου ότι υπήρξαν αμυντικές αδυναμίες, κρίνονται ως κακεντρεχή. Πάνω από τέσσερις μέρες έπαιζαν, το πιθανότερο είναι να μπήκαν καμιά 500αριά γκολ με τους τερματοφύλακες κοιμισμένους στο δοκάρι.

Επιστράτευσαν "sleeping bags" και "σκηνές" για να ξεκουράζονται και να αποφεύγουν είτε την πολλή ζέστη είτε την βροχόπτωση που ποτέ δεν λείπει από το "μενού" των αγγλικών καιρικών φαινομένων οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου.

Ο αγώνας δεν σταματούσε καθόλου, απλά οι παίκτες έβγαιναν για να ξεκουράζονται και ξανά πίσω στη μάχη. Έτρωγαν όποτε έπρεπε, ξεκουράζονταν... κάποιες (λίγες) ώρες, ενώ υπήρχαν και μια φυσιοθεραπεύτρια για να κάνει μασάζ και ό,τι άλλο βρισκόταν στην αρμοδιότητά της.

 

Ο άνθρωπος που το οργάνωσε, ο Λουκ Νιούμαν, πήρε κανονικά μέρος στον εν λόγω... μακροχρόνιο αγώνα και δήλωσε: "Η τελευταία φορά που κοιμήθηκα ήταν η νύχτα πριν την περασμένη νύχτα και ήταν για καμιά ώρα. Το βράδυ της Δευτέρας ο καιρός ήταν τόσο κακός, που έβρεχε για περίπου 14 ώρες, ήταν σταθερή βροχή. Έπρεπε να παίζουμε 12 σερί ώρες και δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε ρούχα. Οι σκηνές ήταν πολύ βρεγμένες, το ίδιο τα ρούχα και τα sleeping bags που είχαμε μέσα".