Το βιογραφικό ενός ποδοσφαιριστή και πόσο μεγάλη σημασία έχει

2018-05-16 19:45
Το βιογραφικό ενός ποδοσφαιριστή και πόσο μεγάλη σημασία έχει
Πόσο τελικά μετράει το βιογραφικό ενός ποδοσφαιριστή, ;
Πόσο μεγάλη βαρύτητα μπορεί να έχει ;
Πόσο μπορεί να επηρεάσει αυτό σε μία μεταγραφή ;
Άρθρο του Σπύρου Μαραθωνιτη  FIFA  MANAGER
 
    Το βιογραφικό σημείωμα, η πορεία που έχει κάνει μέχρι σήμερα ένας ποδοσφαιριστής, είναι πολύ σημαντικό για τη μετέπειτα εξέλιξή του. Ας εξηγήσουμε όμως αρχικά ποιος είναι ο ρόλος του βιογραφικού και ποια η χρησιμότητα του . Όταν ένας ποδοσφαιριστής  θελήσει να κάνει μία μεταγραφή σε μία άλλη ομάδα, για να προταθεί στην ομάδα το πρώτο πράγμα που θα του ζητηθεί είναι το βιογραφικό του που περιέχει στοιχεία του για το ποιος ακριβώς είναι, ύψος-βάρος, θέση, συμμετοχές σε αγώνες, γνώσεις και βέβαια σε ποιες ομάδες έχει παίξει και πόσες συμμετοχές είχε. Συνήθως, μία φωτογραφία του είναι υπερ αρκετή καθώς πολύ σημαντικό είναι και το βίντεο από αγώνες του. Με το βιογραφικό, λοιπόν, ουσιαστικά ένας παίκτης συστήνεται σε έναν προπονητή που δεν τον γνωρίζει ,βοηθώντας τον ουσιαστικά να έχει μία πρώτη εικόνα του ποδοσφαιριστή. Αυτό από μόνο του κάνει το βιογραφικό ενός παίκτη πολύ σημαντικό.
    Θα σας δώσω ένα παράδειγμα, φανταστείτε μία μεγάλη ομάδα της Α΄ εθνικής να αναζητά ένα δεξί μπακ και στα χέρια του προπονητή να καταφθάνουν 4 βιογραφικά παικτών. Και οι τέσσερις αγωνίζονται στην ίδια θέση και έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά που αναζητά ο προπονητής, ο πρώτος παίκτης έχει αγωνιστεί μόνο σε τοπικά πρωταθλήματα, οπότε αναμφίβολα δεν έχει παραστάσεις υψηλού ανταγωνισμού και προπονητικά όμως είναι πιθανόν να είναι ελλιπής και να χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά, άρα και πολύ υψηλό ρίσκο για να μπορέσει να ανταπεξέλθει πόσο μάλλον όταν αναζητούμε άμεσα αποτελέσματα.
Το δεύτερο βιογραφικό είναι ενός παίκτη ο οποιος έχει αγωνιστεί στην Γ΄ εθνικη κατηγορία σε μικρομεσαίες ομάδες τα τρία τελευταία χρόνια. Και σε αυτή την περίπτωση του αθλητή το πρώτο ερώτημα που θα υπάρξει θα είναι, γιατί αυτά τα τρία χρόνια αφού είναι καλός ποδοσφαιριστής δεν έπαιξε σε μία ανταγωνιστική ομάδα που να πηγαίνει για πρωτάθλημα . Το δεύτερο ερώτημα θα είναι γιατί δεν πήγε σε μία ομάδα Β΄ εθνικής .Αυτά τα δύο ερωτήματα δεν θα μπορούν να ξεπεραστούν εύκολα, οπότε δύσκολα η ομάδα θα μπει στη διαδικασία έστω και να τον δοκιμάσει.
Το τρίτο βιογραφικό είναι ενός παίκτη που παίζει στην Β΄ Εθνική σε μικρομεσαίες ομάδες τα 3 τελευταία χρόνια κάνοντας γεμάτες χρονιές, χωρίς όμως να κάνει μεταγραφή σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Σε αυτή την περίπτωση ο προπονητής μπορεί να ασχοληθεί λίγο περισσότερο συλλέγοντας πληροφορίες για τον παίκτη και αν οι πληροφορίες που συλλέξει τον καλύψουν μπορεί να του δώσει τη δυνατότητα να δοκιμαστεί.
Το τέταρτο βιογραφικό είναι ενός παίκτη που τα 3 τελευταία χρόνια αγωνίστηκε σε μία ομάδα Γ΄ Εθνικής που βγήκε πρωταθλήτρια και σε μία ομάδα Β΄ εθνικής που πρωταγωνίστησε κάνοντας γεμάτες χρονιές. Εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι αυτός ο παίκτης μπορεί να κινήσει το ενδιαφέρον του προπονητή. Πρώτον, μπορεί να μάθει πολύ εύκολα πληροφορίες καθώς και στοιχεία του παίκτη. Δεύτερον, τα τρία τελευταία χρόνια αυτός ο παίκτης αγωνιζόταν σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό, οπότε καταλαβαίνει κάποιος ότι αυτόν τον παίκτη θα τον δει ο προπονητής. Οι υπόλοιποι τρεις πιθανόν να απορρίπτονται χωρίς καν να τους δουν στο γήπεδο. Το βιογραφικό ακολουθεί, λοιπόν, έναν ποδοσφαιριστή και αναμφίβολα παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο για την μετέπειτα εξέλιξή του είτε αρνητικά, είτε θετικά .Το παράδειγμα αυτό είναι ο κανόνας, αλλά πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις. Αν όμως βασίζεσαι στις εξαιρέσεις, οι πιθανότητες να πετύχεις τους στόχους σου είναι ελάχιστες.
Σίγουρα δεν μπορείς να αλλάξεις το τι έχεις κάνει μέχρι σήμερα .
Δεν μπορείς να πας πίσω και να αλλάξεις την αρχή.
Μπορείς όμως να ξεκινήσεις από εκεί που είσαι και να αλλάξεις το τέλος!
 

 

 

Σχετικά με εμάς

παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής & υποστήριξης για αθλητές -  ομάδες - συλλόγους και η προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων τους.

H Soccer promo ασχολείται με το αθλητικό management σε αθλητές και σε ομάδες ποδοσφαίρου.  Η φιλοσοφία μας είναι να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στα συνεργαζόμενα μέλη μας.  Με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση και προβολή αθλητών και σωματείων.  Ο χαρακτήρας μας είναι συμβουλευτικός και παρέχει όλα αυτά που χρειάζεται ένα σωματείο ή ένας ποδοσφαιριστής για να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να αναδειχθεί.  H ομάδα της Soccer promo βρίσκεται πάντα κοντά στα μέλη της ώστε να δίνει λύσεις.  Οι καινοτόμες ιδέες και ο σύγχρονος τρόπος προσέγγισης είναι αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε αναζητώντας πάντα τον καλύτερο τρόπο ώστε να αξιοποιήσουμε στα μέγιστα τις δυνατότες του κάθε αθλητή ή σωματείου.

SOCCERPROMO L.T.D INTERNATIONAL COMPANY

GREECE - NETHERLANDS - BULGARIA - CYPRUS
VAT 203720553



Διαβάστε περισσότερα: https://www.soccerpromo-management.com/socerpromo/