Πώς δουλεύουν οι σύλλογοι των οποίων η ακαδημία παρουσιάζει κερδοφορία από πωλήσεις ή επιτυγχάνει τον άλλο βασικό στόχο, να βάζει στην ενδεκάδας της πρώτης ομάδας Παίκτες

2017-09-10 22:48

Πώς δουλεύουν οι σύλλογοι των οποίων η ακαδημία παρουσιάζει κερδοφορία από πωλήσεις ή  επιτυγχάνει τον άλλο βασικό στόχο, να βάζει  στην ενδεκάδας της πρώτης ομάδας Παίκτες

Σύμφωνα με την έρευνα της ECA, για λογαριασμό της FIFA

Mπορεις να αμφισβητήσεις τα παντα  οχι ομως επισημες ερευνες  οφείλουμε να αλλαξουν πολλα πραγματα  αν θελουμε να εχουμε πραγματικα αποτελεσματα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο επιβάλλεται να επενδυσεις στα νεα παιδια  δεν μπορει να θελεις να δημιουργησεις  παικτες υψηλου επιπεδου χωρις πραγματικα να υπαρχει ενας σχεδιασμος και ενα συγκεκριμενο πλανο 

ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΔΊΝΕΤΑΙ ΈΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΉ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ  ΤΩΝ ΝΕΑΡΏΝ ΑΘΛΗΤΏΝ  ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΡΟΛΟ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  

Το 60% των ακαδημιών δίνει πολύ μεγαλύτερη έμφαση στην βελτίωση της τεχνικής και την κατανόηση της τακτικής και λιγότερο στη δουλειά στη φυσική κατάσταση

το 75% των παιδιών κατάγεται και ζει σε περιοχές σε ακτίνα περίπου 50 χιλιομέτρων από την έδρα του συλλόγου

Το 66% εστιάζει στην ατομική βελτίωση και αφήνει σε δεύτερο πλάνο την βελτίωση της ομαδικής τεχνικής και της ομαδικής απόδοσης.

Στην πλειονότητα της προχωρημένης ποδοσφαιρικής Ευρώπης το αποτέλεσμα και η θέση κατάταξης της ομάδας όχι απλώς δεν είναι αυτοσκοπός αλλά συχνά γίνεται ο λόγος απομάκρυνσης ενός προπονητή που δίνει την εντύπωση ότι νοιάζεται να φτιάξει βιογραφικό και όχι ποδοσφαιριστές.

  • το 50% αυτών των συλλόγων αλιεύει ταλέντα μέσα από ένα δίκτυο συνεργαζόμενων ερασιτεχνικών σωματείων σε όλη τη χώρα καταγωγής του.
  • Το 66% των συλλόγων έχει διευθυντή ακαδημίας που συμμετέχει σε όλες τις συσκέψεις του τεχνικού επιτελείου του συλλόγου.
  • Το 40% των συλλόγων υποχρεώνει τον προπονητή της πρώτης ομάδας να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του τεχνικού συμβουλίου της ακαδημίας.
  • Το 66% των συλλόγων βάζει τον τεχνικό διευθυντή και το τεχνικό επιτελείο της ακαδημίας να λαμβάνουν εκείνοι τις αποφάσεις επιλογής των παικτών που θα προωθηθούν στην πρώτη ομάδα κι όχι τον προπονητή της πρώτης ομάδας.
  • Για το 80% αυτών των συλλόγων ο τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας λογίζεται ως ο δεύτερος πιο σημαντικός εργαζόμενος μετά τον προπονητή της πρώτης ομάδας.

Ποια είναι τα βασικά κόστη μιας επιτυχημένης ακαδημίας;

Το περίπου 30% του προϋπολογισμού των “κερδοφόρων” ή επιτυχημένων με βάση την τροφοδότηση της πρώτης ομάδας ακαδημιών δαπανάται στις αμοιβές του επιτελείου των ανθρώπων που δουλεύουν σε αυτές. Το 15% πηγαίνει στις εγκαταστάσεις και το 15% στις αμοιβές των ποδοσφαιριστών. Το 75% των συλλόγων έχει επιτύχει τη συνύπαρξη της πρώτης ομάδας με την ακαδημία στον ίδιο τόπο, όχι για να επιτύχει οικονομίες κλίμακας αλλά για να παρακινούνται και να εμπνέονται οι μικροί από τους μεγάλους.

Το 75% των συλλόγων έχει συνάψει σχέσεις και έχει αναπτύξει συνεργασίες με σχολεία, προκειμένου να φροντίζει για την μόρφωση των παιδιών και να τα διευκολύνει, ενώ το 50% έχει αναπτύξει τέτοιους δεσμούς συνεργασίας με πανεπιστήμια. Το 50% των συλλόγων που συμμετείχαν στην έρευνα είχε ήδη από το 2012 δημιουργήσει προοπτική ακαδημαϊκών σπουδών που συνδυάζονταν με το προπονητικό πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις των νεαρών ποδοσφαιριστών.

Πώς συγκεντρώνονται και από πού κατάγονται οι ποδοσφαιριστές;

Στην πλειονότητα των συλλόγων το 95% των παιδιών έχει την υπηκοότητα της χώρας – έδρας του συλλόγου, ενώ περίπου το 75% των παιδιών κατάγεται και ζει σε περιοχές σε ακτίνα περίπου 50 χιλιομέτρων από την έδρα του συλλόγου. Το 60% των συλλόγων έχει αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές στην ακαδημία, αλλά αυτοί δεν ξεπερνούν το 5% των παιδιών, με εξαιρέσεις σαν την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, της οποίας τουλάχιστον το 10% των παιδιών που εισάγονται είναι Βραζιλιάνοι.

Και πού δίνουν έμφαση οι σύλλογοι κατά την εκπαίδευση;

Το 60% των ακαδημιών δίνει πολύ μεγαλύτερη έμφαση στην βελτίωση της τεχνικής και την κατανόηση της τακτικής και λιγότερο στη δουλειά στη φυσική κατάσταση. Το 66% εστιάζει στην ατομική βελτίωση και αφήνει σε δεύτερο πλάνο την βελτίωση της ομαδικής τεχνικής και της ομαδικής απόδοσης. Η πλειοψηφία διατηρεί σταθερό σχηματισμό και δεν τον αλλάζει κάθε φορά που αλλάζει προπονητής στην πρώτη ομάδα. Το 4-3-3 (52%) και το 4-4-2 (28%) είναι οι πιο δημοφιλείς σχηματισμοί. Στην πλειονότητα της προχωρημένης ποδοσφαιρικής Ευρώπης το αποτέλεσμα και η θέση κατάταξης της ομάδας όχι απλώς δεν είναι αυτοσκοπός αλλά συχνά γίνεται ο λόγος απομάκρυνσης ενός προπονητή που δίνει την εντύπωση ότι νοιάζεται να φτιάξει βιογραφικό και όχι ποδοσφαιριστές.

Πάνω από το 50% των συλλόγων συνεργάζεται με ψυχολόγο που παρέχει πνευματική υποστήριξη στα παιδιά, ενώ το περίπου 60% προσφέρει κοινωνική υποστήριξη στους νεαρούς ποδοσφαιριστές και της οικογένειές τους, προκειμένου εκτός των άλλων να ενημερώνει τον σύλλογο για την οικογενειακή κατάσταση και το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει το παιδί.

Μια πενταετία πίσω περίπου το 50% των συλλόγων που συμμετείχαν στην έρευνα ξόδευαν λιγότερο από το 6% του ετήσιου προϋπολογισμού τους στην ακαδημία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ομάδας των επιστημόνων που έκαναν την έρευνα το 2012, μια αντίστοιχη έρευνα σήμερα θα έδειχνε ότι ο μέσος σύλλογος σήμερα διαθέτει περισσότερο από το 10% του προϋπολογισμού του.
Κι αυτή η εκτίμηση είχε διατυπωθεί από το 2012, διότι η ετήσια αύξηση του μπάτζετ των ακαδημιών στην διάρκεια της προηγούμενης πενταετίας (2007-’12) ήταν θεαματική, δηλωτική της αλλαγής της αντίληψης για τον τρόπο και το κόστος λειτουργίας των ακαδημιών.

 

 

AΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ   ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ SOCCERPROMO  14 - 18  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2017    ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ      

 

  ΜΕΧΡΙ 4 ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΝΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛΈΦΩΝΟ   8758768358



Διαβάστε περισσότερα: https://www.soccerpromo-management.com/netherlands-football-travel-by-soccerpromo/