ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΞΕΛΊΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΛΆ ( Χακιμ Μαστουρ ) πρεπει να το διαβάσεις!

2017-07-05 08:58

Το ξεκίνημα μοιάζει σαν παραμύθι. Ο νεαρός Χακίμ Μαστούρ, μαροκινής καταγωγής, έδειχνε πως μπορεί να καταφέρει σπουδαία πράγματα στο ποδόσφαιρο και οι ομάδες "σφάζονταν" για να τον αποκτήσουν. Πολύ μεγάλα αφιερώματα έγιναν για το συγκεκριμένο νεαρό παίκτη παγκοσμίως. Στα 12 του χρόνια πήρε την απόφαση να αποδεχτεί την πρόταση της Μίλαν και να ενταχθεί στις ακαδημίες της.

Τα αφιερώματα σε αυτόν συνεχίστηκαν μιας και η Μίλαν δαπάνησε το ποσό ρεκόρ των πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ για να τον κάνει δικό της. Όλος ο τύπος τότε μιλούσε για το παιδί θαύμα που τον παρομοίαζε με τον Νειμάρ και θεωρούταν ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Από τα αξιοσημείωτα μεγάλης διάστασης που είχε πάρει το όνομα του Μαστούρ στον παγκόσμιο τύπο είναι οτι μεγάλη εταιρεία δημιούργησε διαφημιστικό σποτ ανάμεσα στον Νειμάρ και τον Χακίμ Μαστούρ να διαγωνιζονται σε κόλπα με την μπάλα.

Νειμάρ vs Μαστούρ! Ποιός κέρδισε; (video)

Ο καιρός περνούσε όμως ο Χακίμ Μαστούρ φάνηκε να επαναπαύεται στις δάφνες του και η εξέλιξη του έμοιαζε απογοητευτική. Στη Μίλαν αποφάσισαν το 2015 να παραχωρήσουν δανεικό για 2 χρόνια τον 17χρονο τότε παίκτη στη Μάλαγα, θεωρώντας ότι η αλλαγή περιβαλλοντος ίσως έκανε καλό στον αθλητή μιας και φαινόταν ότι ο νεαρός Μαστούρ είχε επηρεαστεί πολύ από τη διασημότητα και πολλές φορές εξωαγωνιστικά δεν είχε καλή συμπεριφορά. Βλέπετε όλες οι παρέες του ήταν στο Μιλάνο, εφόσον εκεί είχε ουσιαστικά μεγαλώσει. Στο τέλος της πρώτης χρονιάς του δανεισμού του στη Μαλαγα ο νεαρός παίκτης δεν κατάφερε να πείσει τους ανθρώπους της ομάδας ότι άξιζε τον κόπο να ασχοληθούν μαζί του, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι να διακόψουν τον δανεισμό του και να τον επιστρέψουν πίσω.

youtu.be/wJRMmAfX0AI

Οι άνθρωποι της Μίλαν θέλησαν να δώσουν μια ακόμη ευκαιρία στον 18χρονο πλέον Χακίμ και τον παραχώρησαν εκ νέου ως δανεικό στην ολλανδική Τσβόλε θεωρώντας και όχι άδικα τους Ολλανδούς ότι έχουν το καλύτερο σύστημα για την ανάδειξη και την αξιοποίηση νεαρών αθλητών.

 

Δυστυχώς ούτε αυτή τη φορά τα πράγματα εξελίχτηκαν καλά για το νεαρό παίκτη. Το πέρασμά του από τη Τσβόλε κρίθηκε ως αποτυχημένο, με τον νεαρό ποδοσφαιριστή να επιστρέφει πάλι στη Μίλαν, η οποία αποφάσισε ότι η εξέλιξη του δεν ήταν η αναμενόμενη και δεν μπορούσε να περιμένει άλλα πράγματα από τον ίδιο. Αποφάσισε λοιπόν να τον αφήσει ελεύθερο. Όπως καταλαβαίνετε το ταλέντο από μόνο του δεν αρκεί, ούτε βέβαια το να είσαι σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο όπως η Μίλαν και από τα 12 σου να έχεις το προνόμιο  ενός πολύ μεγάλου συμβολαίου και μια τεράστια ομάδα να σε στηρίζει. Είχα τη δυνατότητα να γνωρίσω από κοντά όλη την εξέλιξη και την ιστορία αυτού του νεαρού ποδοσφαιριστή από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στο Μιλανέλο (προπονητικό κέντρο της Μίλαν) μέσω της συνεργασίας μου με τη Milan AC και βέβαια πολλές φορές το θέμα των συζητήσεων μας ήταν ο συγκεκριμένος παίκτης. Σε πολλές συνεντεύξεις μου μου ζητήθηκε να πω την άποψή μου. Σίγουρα δεν μπορεί κανείς να προβλέψει απόλυτα το μέλλον ενός νεαρού παίκτη. Όλες οι προβλέψεις γίνονται βάσει ποσοστών και αξιολογώντας κάθε χρόνο ξεχωριστά. Ποτέ δε θα έλεγα ότι ο Χακίμ Μαστούρ στα 18 του έχει τελειώσει ποδοσφαιρικά. Το σίγουρο πάντως είναι ότι θα πρέπει να αλλάξει πολλά πράγματα για να μπορέσει να επανέλθει σε υψηλές πτήσεις. Βλέπετε στον πρωταθλητισμό δεν υπάρχει τίποτα αυτονόητο ούτε δεδομένο. Πρόκειται για ένα τεράστιο παζλ που χρειάζεται συνέχεια να συμπληρώνεις κομμάτια και να τα εξελίσσεις. Η ιστορία του συγκεκριμένου παίκτη δεν είναι η μοναδική, υπάρχουν τόσες άλλες παρόμοιων παικτών που τα πράγματα δεν πήγαν ή δεν πηγαίνουν όπως έδειχναν. Αν θέλουμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα από όλο αυτό, είναι το εξής "αν θες να κάνεις πρωταθλητισμό, πρέπει να συνεχίζεις να εξελίσσεσαι και αν δουλεύεις ακόμα πιο σκληρά". Αν απέτυχε σε πρώτη φάση αυτό το μεγάλο ταλέντο που λέγεται Χακίμ Μαστούρ φανταστείτε πόσο εύκολα μπορεί να αποτύχει ένα άλλο ταλέντο που δεν του δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να παίξει σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο.

 

ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΤΗΣ

soccerpromo

 

 

Αν επιθυμείτε κάποια πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με την SOCCERPROMO 

καλώντας στο Τμήμα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης 8 με 23.00 ολες τις μερες της εβδομαδας

875 876 83 58