Μαρίνος Ουζουνίδης Δεν γίνεται να έρχονται 17 ή 18 χρόνων παίκτες στην πρώτη ομάδα και να μην ξέρουν τα βασικά

2018-11-02 09:51
Δεν γίνεται να έρχονται 17 ή 18 χρόνων παίκτες στην πρώτη ομάδα και να μην ξέρουν τα βασικά
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναμφίβολα είναι ένας Έλληνας προπονητής, που εδώ και πολλά χρόνια παράγει έργο στις ομάδες που εργάζεται και αν μη τι άλλο δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Στην τελευταία συνέντευξή του πριν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό θέλησε να μιλήσει για το κομμάτι των ακαδημιών και την κακή νοοτροπία που υπάρχει. Και βέβαια είπε ότι πρέπει να δοθεί βάρος στην ατομική βελτίωση ενός αθλητή για να προετοιμαστεί σωστά, ώστε όταν ανέβει στην πρώτη ομάδα να είναι έτοιμος. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν γίνεται να ανεβαίνει ένα παιδί στην πρώτη ομάδα και να μη γνωρίζει ούτε τα βασικά. Εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς αυτό που λέω εδώ και πολλά χρόνια. Πρέπει να δουλέψει ένας ποδοσφαιριστής σε ατομικό επίπεδο πολύ εξειδικευμένα για να μπορέσει να πιάσει υψηλούς στόχους, το απλά παίζω ποδόσφαιρο δεν αρκεί.
Πόσο λίγοι το καταλαβαίνουν αυτό που λέει ο Ουζουνίδης και όχι μόνο βέβαιο μιας και σε όλο τον κόσμο οι ποδοσφαιριστές που πετυχαίνουν υψηλούς στόχους είναι αυτοί που πραγματικά δουλεύουν η κακή νοοτροπία πολλών είναι ότι απλά κάνω προπόνηση σε μία ομάδα Οπότε σίγουρα θα γίνω επαγγελματίας
 

Από κάτω μπορείτε να διαβάσετε αποσπάσματα της συνέντευξης του Μαρίνου Ουζουνίδη
 

Για την ανάπτυξη των νεαρών ποδοσφαιριστών: «Η νοοτροπία που έχουμε στη χώρα μας στο επίπεδο των ακαδημιών, είναι τα αποτελέσματα. Αυτό είναι ένα σοβαρό λάθος, γιατί είναι ωραίο το αποτέλεσμα, ομως η πρώτη ομάδα θέλει παίκτες και στις μικρότερες ηλικίες πρέπει να επικεντρωθούν στην ατομική βελτίωση των ποδοσφαιριστών.

Δεν γίνεται να έρχονται 17 ή 18 χρόνων παίκτες στην πρώτη ομάδα και να μην ξέρουν τα βασικά.

Όλοι θέλουμε να βγάλουμε νέα παιδιά, αλλά το θέμα είναι πόσο έτοιμα είναι για να εξελιχθούν καλύτερα.

Είναι παιδιά που θέλουν μεγαλύτερη βοήθεια από εμάς και αυτό γίνεται, καθώς μετά τις προπονήσεις δουλεύουν έξτρα. Πρέπει να έχουν το κεφάλι χαμηλά, να δουλεύουν περισσότερο, η νοοτροπία που έχουμε στη χώρα μας είναι επικίνδυνη και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να εξελιχθούν αυτά τα παιδιά. Είναι καλύτερο να ξοδέψεις λιγότερα εκατομμύρια και να εξελίξεις αυτά τα νέα παιδιά, από το να ξοδεύεις πολλά χρήματα».

Σπυρος Μαραθωνιτης