Μαραθωνίτης: το «Πανθηράκι» που κάνει όνειρα στην Ολλανδία

2017-03-22 07:39

 

Μαραθωνίτης: 
το «Πανθηράκι» 
που κάνει όνειρα 
στην Ολλανδία

Πριν ακόμα κλείσει τα 16 ο Χρήστος Μαραθωνίτης πήρε την απόφαση να «ξενιτευτεί» αναζητώντας ένα καλύτερο ποδοσφαιρικό μέλλον. Μέχρι τότε ήταν στέλεχος των ακαδημιών του Πανιωνίου με τον οποίο συμμετείχε στα πρωταθλήματα Κ15 και Κ17 της Super League, αλλά οι γνωστές παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου τον οδήγησαν σ΄αυτήν την απόφαση, πριν από 3 χρόνια.


Επόμενος σταθμός, Ολλανδία. Η Μπρέντα, η Εξέλσιορ και από το καλοκαίρι του 2016 η Ντόρντρεχτ. Εκεί που ο 19χρονος σέντερ φορ σκοράρει κατά βούληση και με 26 γκολ σε 28 αγώνες της Κ19, θεωρείται ήδη βέβαιο ότι σε λίγους μήνες θα είναι στέλεχος της πρώτης ομάδας. Αυτό που κάνει την περίπτωση του υψηλόσωμου επιθετικού ξεχωριστή, είναι ότι κίνησε το ενδιαφέρον της ολλανδικής πρεσβείας στην Αθήνα, που προέβαλε την καριέρα και τη ζωή του στην Ολλανδία σε video-αφιέρωμα! Το θέμα με τον Μαραθωνίτη, μάλιστα, είναι το πρώτο της σειράς ντοκιμαντέρ που εγκαινίασε η πρεσβεία με τίτλο «Καθημερινές σχέσεις ανάμεσα στην Ολλανδία και την Ελλάδα».

Ο Μαραθωνίτης ονειρεύεται αλλά δεν ξεχνάει την ομάδα στην οποία έκανε τα πρώτα του βήματα. «Είμαι χαρούμενος που βλέπω το Πανιώνιο να πηγαίνει τόσο καλά. Όταν ρωτάνε οι ολλανδοί ποια ομάδα υποστηρίζω στην Ελλάδα και τους λέω Πανιωνίο, τρελαίνονται! Βέβαια μου κάνει εντύπωση γιατί είναι αρκετοί εκείνοι που τον ξέρουν και τώρα που είναι δεύτερος στην βαθμολογία τον μαθαίνουν ακόμα  περισσότεροι» λέει ο 18χρονος (ημ. γεν. 16/11/1998) που έχει προσαρμοστεί τόσο στο νέο του περιβάλλον, όσο και στο «στάτους» τού ηγέτη της Ντόρντρεχτ που είναι 1η στη βαθμολογία του πρωταθληματoς νέων α΄ κατηγορίας. «Εδω στην Ολλανδία έμαθα οτι κάθε χρόνο πρέπει να τον αντιμετωπίζεις ξεχωριστά και να προετοιμάζεσαι για αυτό. Εύχομαι να συμβεί κάτι καλό το καλοκαίρι. Πριν από αυτό όμως θέλω να πάρω το Πρωτάθλημα με την ομάδα μου, είναι πολύ σημαντικό για μας. Και πιστεύω ότι μέχρι τον Μαΐο θα έχω καταλήξει για το τι θα κάνω την επόμενη χρονιά» δήλωσε ο νεαρός επιθετικός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΠΗΓΗ  
ΑΠΕ-ΜΠΕ.