Κορονοϊός ποιος είναι ο λόγος που δύσκολα θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα

2020-04-03 20:48

Κορονοϊός ποιος είναι ο λόγος που δύσκολα θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα

 

O  κορονοϊός  αυτή η τεράστια πανδημία  που πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη

 δεν θα μπορούσε να μην πλήξει και το ποδόσφαιρο.

 Όλα τα πρωταθλήματα  έχουν διακοπεί εκτός ελάχιστων περιπτώσεων  που δεν θα θελα να σχολιάσω γιατί ας πούμε παίζουν ακόμα ποδόσφαιρο  στην Λευκορωσία.

 το μεγάλο θέμα σήμερα σχετικά με το ποδόσφαιρο και τα πρωταθλήματα είναι αν 

 μπορούν κάποια στιγμή να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν .

Η  UEFA  μην μπορώντας απόλυτα να πάρει από μόνη της αποφάσεις για όλα τα  πρωταθλήματα όλων των χωρών πετάει το μπαλάκι στην κάθε Ομοσπονδία ξεχωριστά .

 Αυτές τις μέρες ακόμα και ένας απλός φίλαθλος ακούει και μαθαίνει πληροφορίες για τα μεγάλα συμφέροντα που διακυβεύονται στην περίπτωση που δεν καταφέρουν τελικά να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα  και αποφασιστεί να διακοπούν οριστικά

 τηλεοπτικά συμβόλαια  σπόνσορες συμβόλαια ποδοσφαιριστών  και άλλα πολλά φαίνονται να είναι ένα πολύ μεγάλο αγκάθι  για όλες τις ομάδες σε όλο τον κόσμο

 όμως  πάνω από τις ανθρώπινες ζωές  δεν μπορεί να μπει κανένα συμβόλαιο καμία ρήτρα  και αυτό νομίζω είναι ξεκάθαρο για όλους.

Εγώ θα πω την προσωπική μου άποψη  αλιεύωντας πληροφορίες από ανθρώπους που εργάζονται σε διάφορα πόστα στο ποδόσφαιρο  σε όλο τον κόσμο

η περίπτωση να  συνεχιστούν τα πρωταθλήματα αυτή τη στιγμή που μιλάμε φαντάζει πάρα πολύ δύσκολο  έως αδύνατον όσο και αν αυτό θα έχει πολύ μεγάλο κόστος για τις ομάδες .

Ο λόγος είναι απλός  φανταστείτε λοιπόν να πούμε ότι  τα πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν 1η Ιουνίου  και θα ολοκληρωθούν με συνοπτικές διαδικασίας σε 30 μέρες δηλαδή υπάρχει κάποιος σήμερα  που πιστεύει ότι μέσα σε 50 μέρες θα έχουμε τη θεραπεία για τον κορονοιο γιατί για εμβόλιο δεν  το συζητάμε όλοι οι επιστήμονες αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο απαιτεί μερικούς μήνες .

Ακόμα και αν όλες οι χώρες καταφέρουν να μηδενίσουν τους   ασθενής και τους θανάτους πράγμα που φαντάζει απίθανο να συμβεί  θα ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος

κάποιος αθλητής  να αρρωστήσει από τον ιό τότε θα πρέπει όλη η ομάδα και όσοι ασχολούνται με την ομάδα να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών  όπως επίσης σε καραντίνα 14 ημερών θα πρέπει να μπουν και όλοι οι αντίπαλοι που έχουν παίξει 

αρα θα πηγαίναμε πάλι σε διακοπές πρωταθλημάτων  πράγμα το οποίο γνωρίζουν πολύ καλά στην UEFA και αυτό σε πρώτη φάση είναι το μεγάλο τους  πρόβλημα.

 Δεν είναι όμως το μοναδικό  γιατί ακόμα και αν βρούμε τις λύσεις για τα  φετινά πρωταθλήματα έχουμε και τα καινούργια πρωταθλήματα που θα ξεκινήσουν  τον Αύγουστο αν δεν έχει βρεθεί κάποια θεραπεία που σύμφωνα με τους επιστήμονες προηγείται του εμβολίου  θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα και για τη νέα χρονιά

που μπορεί να ελλοχεύει πάλι ο κίνδυνος  κάποιος αθλητής να αρρωστήσει και να έχουμε πάλι  καραντίνες και διακοπή πρωταθλημάτων.

αν υπάρχει κάτι καλό με όλο αυτό  και ταυτόχρονα πολύ αισιόδοξο είναι ότι όλοι οι επιστήμονες από όλο τον κόσμο  εργάζονται για να βρούνε την κατάλληλη θεραπεία και βέβαια το εμβόλιο που θα απομακρύνει αυτόν τον τεράστιο κίνδυνο από την ανθρωπότητα .

πιστεύω  ότι είναι θέμα χρόνου  για να λυθεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα 

και σίγουρα όλοι θα χρειαστεί  να κάνουμε υπομονή και να οργανωθούμε

για την επόμενη μέρα   όπως κάθε κρίση έτσι και αυτή  μπορεί να είναι για μερικούς μία μεγάλη ευκαιρία   γιατί θεωρώ ότι πάντα μπορούν να υπάρξουν ευκαιρίες .

 

SOCCERPROMO MANAGEMENT 

ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΤΗΣ