«Κλειδί» ο γενετικός ιστός των αθλητών DNA μυστικα που θα σε οδηγήσουν στην επιτυχια

2018-12-26 18:24

Σήμερα η επιστήμη έχει εξελιχθεί σε τέτοια επίπεδα ώστε μέσω ελέγχου του DNA να αποκρυπτογραφείται το πόσο ταλαντούχος είναι ένας αθλητής σε φυσικές ικανότητες! «Μέσα από γενετικούς ελέγχους είμαστε σε θέση να διαπιστώσουμε τα περιθώρια κάθε οργανισμού, ποιος καταπονείται πιο εύκολα ή ποιος έχει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις πιέσεις. Πάντως είναι διαπιστωμένο ότι για να διαγράψει ένας ποδοσφαιριστής επαγγελματική καριέρα με διάρκεια 15 και πλέον ετών πρέπει να έχει καλό DNA. Ενας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο από τα 20 ως τα 35 του κάνει γύρω στις 7.500-10.000 προπονήσεις συνολικά. Οταν γνωρίζουμε ακριβή στοιχεία για τον γενετικό ιστό, τότε μπορούμε να προσαρμόσουμε την προπόνηση ανάλογα με τις φυσικές δυνατότητες του εκάστοτε αθλητή»

ένα σημείο-«κλειδί» είναι και η ένταση της προπόνησης σε μικρότερες ηλικίες,

Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να δουλεύει με μεγάλη ένταση και στον ίδιο αμείωτο ρυθμό από τα 16 ως τα 25 του. Από τη συγκεκριμένη ηλικία αυτή και μετά, έχοντας βάλει τις σωστές βάσεις, οι εντάσεις πρέπει να μειώνονται». 

Εξίσου σημαντική για τη διατήρηση ενός οργανισμού σε υψηλά στάνταρ απόδοσης και ισορροπημένη λειτουργία είναι η αποκατάσταση μετά την προπόνηση, η κοινώς διατυπωμένη ως ξεκούραση. «Ο ποδοσφαιριστής που αντιλαμβάνεται στα 15-16 του ότι έχει τις δυνατότητες να διαγράψει επαγγελματική καριέρα καλείται να αφομοιώσει μια συγκεκριμένη νοοτροπία. Να υιοθετήσει στην καθημερινότητά του το μέτρο και να αναπαύεται τις σωστές ώρες. Μετά τη 1 το βράδυ ο οργανισμός εκκρίνει ορμόνες οι οποίες βοηθούν πολύ στην αποκατάσταση, οπότε ο ύπνος πρέπει να έχει ξεκινήσει το αργότερο στις 12 για να αξιοποιήσει πλήρως το συγκεκριμένο αβαντάζ. Επίσης το βιολογικό ρολόι πρέπει να προγραμματιστεί σε ένα σταθερό τέμπο, να τηρείται ένα 8ωρο συνεχούς ύπνου τις ίδιες ώρες σε καθημερινή βάση
Για τη νεότερη γενιά ποδοσφαιριστών μάλιστα η υπερβολή στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών αποτελεί έναν επιπρόσθετο κίνδυνο που όλο και περισσότεροι ποδοσφαιριστές δεν λαμβάνουν υπόψη τους: «Οταν ξαπλώνεις σε έναν καναπέ και ασχολείσαι με το Facebook ή οτιδήποτε άλλο στην οθόνη του υπολογιστή σου για συνεχόμενες ώρες, ο οργανισμός επί της ουσίας δεν ξεκουράζεται. Το νευρικό σύστημα εξακολουθεί να δουλεύει και το επόμενο πρωί στην προπόνηση το μυαλό δεν θα έχει καθαρίσει. Ο ποδοσφαιριστής δεν θα επεξεργάζεται κάποιες φάσεις με αντίληψη και γρήγορη σκέψη. Οποιος δεν αποφορτίζεται σωστά μετά την προπόνηση, θα αποκτήσει μελλοντικά πρόβλημα υπερφόρτισης»

 

advance ( next level)

Kαλωσήρθες στο προσωπικό σου online προγραμμα ατομικης βελτιωσης ανάδειξης και αξιοποίησης ποδοσφαιριστων

Μάθε τώρα πως θα κάνεις το επόμενο βήμα στο ποδόσφαιρο.
Το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Advance.
Το μόνο πρόγραμμα για ποδοσφαιριστές που δεν χρειάζεται να μετακινηθούν όπου και να βρίσκεσαι σε όλη την Ευρώπη.
Δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία του παίκτη σε αθλητικό κέντρο της Soccerpromo.
ΤΗΛ 8758768358.



Διαβάστε περισσότερα: https://www.soccerpromo-management.com/advance-next-level/