Κάνε το τέστ διατροφής που άλλαξε την ζωή πολλών αθλητών παγκοσμίως και όχι μόνο. Αθήνα Παρασκευή 18 Οκτωβρίου

2019-09-17 18:16

Αθήνα Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 

Κάνε το τέστ διατροφής που άλλαξε την ζωή πολλών αθλητών παγκοσμίως και όχι μόνο. 

Με την εγκυρότητα του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και της spin off του Πανεπιστημίου foodoxys με επικεφαλή τον Δημήτρη Κουρέτα, Αναπληρωτή Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πολυβραβευμένο επιστήμονα διεθνώς σε συνεργασία με την soccerpromo management, δημιούργησε το δικό σου διατροφολόγιο πάνω στις δικές σου ανάγκες. Δήλωσε τώρα συμμετοχή περιορισμένος αριθμός θέσεων. Κόστος του τέστ 80 ευρώ. Θα παραλάβετε γραπτώς τα αποτελέσματα σας καθώς και προσωπικό εξειδικευμένο διατροφολόγιο.

Διεύθυνση & Ώρες 

4ο ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Αλιμούντος 102 & Λεωφόρος Αργυρουπόλεως Ηλιούπολη, 16341 ΑΤΤΙΚΗΣ

Ώρες  12  με  22.00 μ.μ 

 

ΤΕΣΤ

Athletic functional nutrition 
AΘΛHTIKH BIOΛEITOYPΓIKH ΔIATPOΦH 

Παγκόσμια πατέντα μέτρησης Γλουταθειόνης

 Η ερευνητική ομάδα του Δ. Κουρέτα συμμετέχει στην παγκόσμια πατέντα μίας φορητής συσκευής μέτρησης της γλουταθειόνης 

 Ο προσδιορισμός των επιπέδων της γλουταθειόνης στο αίμα γίνεται ανώδυνα, με τη συλλογή μίας σταγόνας αίματος από το δάχτυλο του χεριού. Με βάση τις τιμές της γλουταθειόνης όπως αυτές υπολογίζονται από την εν λόγω συσκευή, ο εξεταζόμενος κατατάσσεται στις εξής 3 κατηγορίες: 

Κατ. Ι: Τιμές > 3,5 (Φυσιολογικές). Κατ. ΙΙ: Tιμές < 2,5 (Παθολογικές). Κατ. ΙΙΙ: Τιμές μεταξύ 2,5 και 3,5 (Ενδεχόμενη παρουσία μεταβολικής διαταραχής). 

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η ανάγκη για πρόσληψη διατροφικών αντιοξειδωτικών εξαρτάται από την ενδογενή συγκέντρωση της γλουταθειόνης.

 Με βάση πειραματικά δεδομένα, τα χαμηλά επίπεδα γλουταθειόνης έχουν συσχετισθεί με διάφορες μεταβολικές διαταραχές, 

 Σε αυτό το σημείο παρεμβαίνουν τα αντιοξειδωτικά συστατικά της διατροφής ώστε να αυξήσουν τα επίπεδα της γλουταθειόνης.

Σε τι θα βοηθήσει το τεστ  της Foodoxys AΘΛHTIKH BIOΛEITOYPΓIKH ΔIATPOΦH τον επαγ ποδοσφαιριστή; 
Το ποδόσφαιρο είναι ένα απαιτητικό άθλημα ειδικά σε επαγγελματικό και ημιεπαγγελματικό επίπεδο.
Ο ποδοσφαιριστής είναι ένας αθλητής που πρέπει να συνδυάζει αντοχή, δύναμη και τεχνικές ικανότητες και να ανταποκρίνεται σε απαιτητικές προπονήσεις και συνεχείς αγώνες. 
Η σωστή ανταπόκρισή του σχετίζεται άμεσα από την ποιότητα της ζωής του πέρα από την προπόνηση που πρέπει να περιλαμβάνει σωστή αποκατάσταση μέσω επαρκής ξεκούρασης και προσεκτικής διατροφής. 
Γνωρίζοντας τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά του κάθε ποδοσφαιριστή αλλά και τα επίπεδα της γλουταθειόνης έχουμε ένα μοναδικό εργαλείο για την δημιουργία ενός ατομικά στοχευμένου διαιτολογίου για κάθε ποδοσφαιριστή ‘’κομμένο και ραμμένο’’ στις ανάγκες του. 
Το διαιτολόγιο είναι έτσι δομημένο ώστε να καλύπτει σε εβδομαδιαία βάση τις ανάγκες του κάθε ποδοσφαιριστή σε μακροθρεπτικά συστατικά (πρωτείνες, λίπη, υδατάνθρακες) και μικροθρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, ιχνοστοιχεία) από φυσικές και υγιεινές τροφές που θα είναι εύκολα προσβάσιμες. 
Επιπλέον θα είναι σωστά εμπλουτισμένο με τροφές που περιέχουν την ιδανική ποσότητα αντιοξειδωτικών με αποτέλεσμα να διατηρεί ο ποδοσφαιριστή μια οξειδοαναγωγική ισορροπία. 
Η σωστή διατροφή θα βοηθήσει τον ποδοσφαιριστή να καλύπτει τις ανάγκες του, να έχει γρήγορη αποκατάσταση έπειτα από μια προπόνηση ή αγώνα κάτι που θα μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης υπερκόπωσης και τραυματισμών.
 
 
Σε τι θα βοηθήσει το τεστ  της Foodoxys ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΒΙΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ  τον ανήλικο ποδοσφαιριστή;
Το ποδόσφαιρο αποτελεί ένα ιδανικό άθλημα για τα παιδιά. 
Έχει το χαρακτηριστικό ότι σε αντίθεση με διάφορα ατομικά αθλήματα συνδυάζει την άσκηση με το παιχνίδι ενώ παράλληλα αποτελεί ένα μέσο κοινωνικοποίησης για το παιδί. 
Ο νεαρός ποδοσφαιριστής μαθαίνει να σέβεται το σώμα του και τις ικανότητες που αποκτά.
 Η σωστή υγιεινή διατροφή αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι για την σωστή και φυσιολογική ανάπτυξη ενός παιδιού παράλληλα με την άσκηση. 
Μέσω της παροχής σωστής διατροφής μαθαίνει από μικρή ηλικία να τρέφεται σωστά και να προασπίζει τον οργανισμό του από ένα σωρό ασθένειες που εμφανίζονται στις μέρες μας λόγο της ‘’κακής’’ διατροφής που ακολουθεί σήμερα ο άνθρωπος. 
Έτσι με τον καιρό αποκτά μια σειρά από συνήθειες που θα διαφυλάξουν την υγεία του τα επόμενα χρόνια και θα χτίσουν έναν οργανισμό υγιή, δυνατό και έτοιμο μεγαλώνοντας να χτίσει σταδιακά καλύτερες αθλητικές επιδόσεις.