Καμμία σχέση η προπόνηση, οι ασκήσεις που θα κάνει, που πρέπει να κάνει ο ποδοσφαιριστής, με εκείνη του μπασκετμπωλίστα, του τενίστα, του τριαθλητή ή, του δρομέα μεγάλων αποστάσεων.

2013-08-03 22:53

Καμμία σχέση η προπόνηση, οι ασκήσεις που θα κάνει, που πρέπει να κάνει ο ποδοσφαιριστής, με εκείνη του μπασκετμπωλίστα, του τενίστα, του τριαθλητή ή, του δρομέα μεγάλων αποστάσεων. Αλλες οι ανάγκες και οι απαιτήσεις του ποδοσφαίρου, άλλοι οι ρυθμοί, τέλος άλλη η αγωνιστική περίοδος κλπ κλπ.

Αλλη προπόνηση, άλλη γυμναστική χρειάζεται ο επιθετικός και άλλη ο κεντρικός αμυντικός. Αλλους μυς, αλλα πατήματα έχει ανάγκη ο καθένας. Γι αυτό και οποιος ποδοσφαιριστής, όπως και όποιος μπασκετμπωλίστας, θέλει να διακριθεί έξω από τα γνωστά της γειτονιάς των Πετραλώνων και της Ελλαδίτσας, φροντίζει να κάνει ατομική προπόνηση, πέρα απ' αυτή που κάνει με την υπόλοιπη ομάδα. Ακόμη και αν αυτή είναι μια σοβαρή προπόνηση, δεν φτάνει. Δεν αρκεί.

Ξέρετε πολλούς Ελληνες που το κανουν αυτό; Πόσες ώρες προπονείται την ημέρα ο μέσος Έλληνας, να πω ο μέσος διεθνής ποδοσφαιριστής; Τι νομίζετε, τυχαίο είναι ότι οι ελληνικές ομάδες, οι με Ελληνες πάικτες δεν μπορούν να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο; Διότι αυτό απαιτεί να παίζεις πρώτα άμυνα, να πιέζεις, να τρέχεις κι αν έχεις δυνάμεις και ταχύτητες, τότε θα μπορείς να βγαίνεις συνέχεια μπροστά.