Έλεγχος Αθλητικών Επιδόσεων (τεστ DNA)

2012-02-11 11:39

Έλεγχος Αθλητικών Επιδόσεων (τεστ DNA)

     
 

Η συγκεκριμένη εξέταση αποτελεί ένα βασικό εργαλείο στα χέρια των αθλητών, που θα τους βοηθήσει να αναγνωρίσουν και να εκμεταλλευτούν τα γενετικά τους πλεονεκτήματα.

Με την εξέταση DNA Αθλητικές Επιδόσεις ανιχνεύονται οι μεταλλάξεις συγκεκριμένων γονιδίων τα οποία επηρεάζουν την φυσική μας κατάσταση, την αντοχή μας, την ταχύτητα και την δύναμη μας, αλλά και την ευαισθησία μας σε τραυματισμούς.

Επίσης, ανιχνεύονται μεταλλάξεις γονιδίων που ελέγχουν τον μεταβολισμό των τροφών & επηρεάζουν τις αθλητικές μας επιδόσεις, τη φυσική μας κατάσταση και τον κίνδυνο για συγκεκριμένες παθήσεις (π.χ. υπέρταση) κατά τη διάρκεια της άθλησης.

Αναλύει 100 γονίδια και βοηθά στον εντοπισμό γενετικών ικανοτήτων  να παράγουν τη βέλτιστη αθλητική απόδοση και να προσδιορίσουν τα γενετικά «εμπόδια» και πώς μπορούν να τα  ξεπεράσουν.

 

Η απόδοσή μας στον Αθλητισμό και η γενικότερη φυσική μας κατάσταση καθορίζεται από το DNA μας που είναι μοναδικό.

 

Η δειγματοληψία του γενετικού σας υλικού (DNA) είναι ανώδυνη, ολιγόλεπτη και δεν απαιτεί λήψη αίματος.

Περιλαμβάνει τη λήψη κυττάρων από το εσωτερικό του στόματος.

Τι μαθαίνουμε;

• Εάν έχουμε τα “κατάλληλα” γονίδια για αθλητικές επιδόσεις αντοχής, δύναμης, ταχύτητας έτσι ώστε να ασχοληθούμε με το κατάλληλο άθλημα (επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά) με σκοπό να μεγιστοποιήσουμε τις επιδόσεις μας ενισχύοντας έτσι και την αυτοπεποίθηση μας.

• Ποια είναι τα γενετικά μας προτερήματα και οι γενετικοί μας φραγμοί με σκοπό να “κατευθύνουμε” το προπονητικό και διατροφικό μας πρόγραμμα για μέγιστες αποδόσεις.

• Πώς τα γονίδιά μας επηρεάζουν τις βιολογικές λειτουργίες που είναι απαραίτητες στο άθλημα που ήδη δραστηριοποιούμαστε.

• Πόσο αυξημένο κίνδυνο έχουμε για την υγεία μας (π.χ. υπέρταση, καρδιαγγειακό επεισόδιο) κατά τη διάρκεια της άθλησης και της προπόνησης.

• Πόσο αυξημένη “ευαισθησία” έχουμε σε αθλητικούς τραυματισμούς (τένοντες, οστά, φλεγμονές) και πώς θα προφυλαχθούμε.

Τα γονίδια που αναλύονται έχουν επιλεχθεί προσεκτικά και υποστηρίζονται τεκμηριωμένα από την Επιστημονική και Ιατρική Βιβλιογραφία.
Σύμφωνα με έρευνες και κλινικές μελέτες η έκφραση των γονιδίων, όταν είναι γνωστή, μπορεί να τροποποιηθεί από τους κατάλληλους εξωτερικούς παράγοντες, με μετρήσιμα αποτελέσματα.