Άγγελος Οικονόμου: Όταν με φώναξε ο Γκουαρντιόλα, τρελάθηκα

2014-07-31 10:04

Άγγελος Οικονόμου: Όταν με φώναξε ο Γκουαρντιόλα, τρελάθηκα

Τελευταίο του σπουδαίο επίτευγμα (φυσικά, έως το επόμενο) με την φανέλα της Μπάγερν Μονάχου ήταν η συμμετοχή του στην πρώτη ομάδα των Βαυαρών.
Λίγες ώρες μετά την αλλαγή του με τον... φίλο του Φρανκ Ριμπερί, ο Άγγελος Οικονόμου μιλάει για την ζωή στην Γερμανία, τον Πεπ Γκουαρντιόλα και το ποδοσφαιρικό του μέλλον.

Σε εγχώριο φιλικό τουρνουά στην Γερμανία, η Μπάγερν Μονάχου αντιμετώπισε την Βόλφσμπουργκ για το τρόπαιο, σε ένα παιχνίδι στο οποίο πραγματοποίησε την παρθενική του εμφάνιση με την πρώτη ομάδα ο Άγγελος Οικονόμου.



Ο 18χρονος αμυντικός χαφ πέρασε στην θέση του Φρανκ Ριμπερί και παρά το γεγονός πως δεν το πίστευε, έζησε για περίπου ένα ημίχρονο πως είναι να αγωνίζεσαι με τους νταμπλούχους Γερμανίας.

«Δεν περίμενα να με βάλει. Δεν το πίστευα. Όταν με σήκωσε για ζέσταμα ήμουν πάρα πολύ χαρούμενος. Τις προηγούμενες ημέρες έκανα προπονήσεις με τους επαγγελματίες, εκτός από μερικές φορές που με χρειαζόταν η δεύτερη ομάδα, αλλά δεν ήμουν σίγουρος ότι θα μπω» σχολίασε για τα πρώτα λεπτά της επαφής με την πρώτη ομάδα στο γήπεδο και προσέθεσε:

«Τότε με φωνάζει ο Γκουαρντιόλα για ζέσταμα και τρελάθηκα. Ήμουν αρκετά αγχωμένος βλέποντας και τον κόσμο να έχει γεμίσει το γήπεδο. Μετά από λίγο ο γυμναστής είπε ότι ήμουν έτοιμος και πέρασα αντί του Ριμπερί».

Όσον αφορά το πως ένιωσε όταν αντικατέστησε τον Γάλλο εξτρέμ, ανέφερε:

«Με τον Ριμπερί έχουμε μια καλή σχέση, όπως έχει με όλους τους νεαρούς παίκτες, τους οποίους βοηθάει όσο μπορεί με τις συμβουλές του. Φυσικά ήταν μια πολύ σπουδαία στιγμή για εμένα».

Αυτό ήταν το ένα μέρος του ονείρου για τον Έλληνα μέσο, καθώς για να μπει στο γήπεδο έπρεπε να πάρει οδηγίες από τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Μιλώντας για τον Ισπανό κόουτς, ο θαυμασμός του ήταν διάχυτος.

«Ο Γκουαρντιόλα είναι ένας απίστευτος προπονητής. Είναι τέλειος στην δουλειά του παθιάζεται πολύ. Ξέρει τα πάντα. Είναι απίστευτος. Πήγα στον πάγκο μου είπε κάποιες οδηγίες, μου έδωσε το χέρι, μου ευχήθηκε καλή τύχη και με έβαλε στο παιχνίδι» είπε χαρακτηριστικά.

Το ταλέντο του διέκριναν αρκετές γερμανικές ομάδες, οι οποίες κινήθηκαν για να τον αποκτήσουν, ωστόσο για τον ίδιο το να αγωνίζεται στην Μπάγερν, είναι πρόκληση. Άλλωστε, εκεί θέλει να βλέπει το μέλλον του.

«Στόχος μου είναι να παίξω στην πρώτη ομάδα και να με εμπιστευτούν εκεί. Πριν ανανεώσω (έως το 2016) είχα κάποιες προτάσεις από άλλες γερμανικές ομάδες, αλλά από την στιγμή που υπέγραψα το νέο μου συμβόλαιο τα δίνω όλα για κάτι καλό εδώ στην Μπάγερν και από 'κει και πέρα βλέπουμε. Αυτό που θέλω να κάνω είναι μια καλή χρονιά φέτος και του χρόνου» δήλωσε, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τον δούμε στο ελληνικό πρωτάθλημα, συμπληρώνοντας:

«Δεν λέω όχι στο ενδεχόμενο να αγωνιστώ σε κάποια ελληνική ομάδα, αλλά αυτό που έχω στο μυαλό μου τώρα είναι η ομάδα μου, όχι η επιστροφή».

Τέλος, εκτός από γερμανικούς συλλόγους, το ταλέντο του είχαν παρατηρήσει και οι άνθρωποι της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ζητώντας του πριν λίγα χρόνια να αγωνιστεί για τις μικρές εθνικές της χώρας.

Οι συνθήκες δεν του το επέτρεψαν και έχοντας ήδη κληθεί στην Παίδων της χώρας μας, όνειρό του πλέον είναι να φορέσει και την φανέλα της «μεγάλης» Εθνικής.

«Χωρίς συζήτηση θα αγωνιζόμουν για την Ελλάδα» τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση και συνέχισε:
«Απλώς μέχρι να μου γίνει πρόταση να αγωνιστώ με την μικρότερη Εθνική δεν με είχε προσεγγίσει κάποιος εκτός των Γερμανών. Όμως τότε είχα έναν τραυματισμό και τελικά δεν έπαιξα για την Γερμανία. Τώρα θα έπαιζα για την Ελλάδα. Είναι όνειρο κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή και για μένα δεν είναι διαφορετικό».

Πηγή:coppa.gr - Συνέντευξη στον Γιώργο Σιάφα